Èxit d’inscripció al Tech Spirit Barcelona, la iniciativa sorgida de l’ecosistema emprenedor barceloní com a resposta a la cancel·lació del 4YFN i el Mobile World Congress 2020. En el primer dia de posada en marxa del web d’inscripció s’han superat els 3.000 registrats. Les jornades es faran del 23 al 27 de febrer i tindran com a escenari principal la Casa Llotja de Mar. Entre els conferenciants hi ha noms destacats com Ferran Adrià, el professor de la Universitat de Berkeley Jerome S. Engel i representants de les companyies Holaluz, eDreams, Glovo, Uber i Microsoft Research.

Descomptes a hotels, restaurants i equipaments culturals

A banda del Tech Spirit Barcelona, la cancel·lació del MWC també va comportar la reacció d’altres sectors econòmics directament afectats com són els hotels, els restaurants i també els equipaments culturals. De la mà del Consorci Turisme de Barcelona han impulsat una setmana de descomptes, la Barcelona Opportunity Week.

Poques hores després de saltar la notícia de la cancel·lació del MWC i el 4YFN, la comunitat emprenedora de Barcelona es va organitzar ràpidament i va contactar amb les administracions per tirar endavant el Tech Spirit Barcelona. És una proposta que no neix amb voluntat de tenir continuïtat, sinó de celebrar-se únicament aquest any. Els emprenedors no es volen deixar perdre l’oportunitat de negoci que suposa la celebració cada any del saló de telefonia mòbil.

Protesta dels taxistes

La celebració del Tech Spirit Barcelona no ha estat ben rebuda per tothom. L’associació professional Elite Taxi preveu convocar 1.000 taxis a aturar-se davant les portes del Tech Spirit Barcelona el proper dilluns al matí per protestar contra la presència d’empreses com Uber, Glovo o Airbnb a l’esdeveniment. El portaveu de l’entitat, Tito Álvarez, confia que es faci de manera coordinada amb altres col·lectius com Riders per Drets i el Sindicat de Llogateres, i conviden tothom qui ho vulgui a sumar-s’hi.