Per primera vegada en la història de l’organisme, el Consorci Turisme de Barcelona tindrà al capdavant una dona. Les institucions presents al consorci han acordat proposar Marian Muro com a nova directora general. Muro és advocada, especialitzada en turisme, amb experiència tant en el sector públic com el privat, i va ser directora general de Turisme de la Generalitat entre el 2011 i el 2016. La proposta, consensuada per totes les institucions presents al consorci, es votarà el proper 27 de febrer.

Muro substituirà en el càrrec Joan Torrella, que el desembre del 2019 va anunciar que deixava el càrrec per motius personals. Torrella va assumir la direcció general de Turisme el juliol del 2018, uns mesos després de la dimissió de William Carnes arran d’una auditoria que va donar a conèixer despeses no justificades.

En un comunicat el president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, es mostra satisfet de la proposta acordada i subratlla que significarà “un reimpuls d’una nova etapa en el consorci”. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, destaca el consens en la proposta i considera també que s’obre “una nova etapa en què es reafirma el compromís de l’Ajuntament amb la col·laboració publicoprivada”.

Directora general de Turisme de la Generalitat entre el 2011 i el 2016

Muro va ser directora de Turisme de la Generalitat entre el 2011 i el 2016 i va ser una de les impulsores de l’impost sobre estances en establiments turístics o la regularització de més de 290.000 places en habitatge d’ús turístic al conjunt de Catalunya. Des del 2016 ha estat la directora del Grup Julià a Espanya i entre el 1996 i el 2011 va ser gerent de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges.