tanatori Happy Park Sants

Forn surt de la presó

Joaquim Forn ha sortit a dos quarts de vuit de la presó de Lledoners per anar a treballar. L’exregidor anava acompanyat de la seva filla, Berta Forn. És el primer dia que se li aplica l’article 100.2 del Reglament penitenciari, acordat per la junta de tractament, que permet sortir unes hores del centre penitenciari per treballar o fer tasques de voluntariat. En el cas de Forn, el permís és de 12,5 hores cinc dies de la setmana. Ens ho explica la Marta Martorell des de Lledoners


Comença la Mobile Week

Aquest dijous comença la quarta edició de la Mobile Week, que fins ara s’havia celebrat sempre en paral·lel al Mobile World Congress. El seu objectiu és apropar les noves tecnologies als ciutadans, amb tallers sobre com evitar l’addicció tecnològica, com fer un bon ús de les xarxes socials o aprendre a moure’s de manera eficient per la ciutat, entre d’altres. En parlem amb Carles Grau, director general de la Mobile World Capital.


Els veïns de Sants, en contra del tanatori

Un grup de veïns i entitats del barri de Sants han iniciat una recollida de signatures en contra de la conversió en tanatori de l’antic Happy Parc. Des que l’Ajuntament va confirmar que havia atorgat la llicència a la funerària San Ricardo, el veïnat ha manifestat tota mena de dubtes sobre el projecte de reconversió de l’antiga fàbrica dels germans Climent. Ho comentem amb Carlos Fernández, membre de la plataforma Stop Tanatori.


Aturat un desnonament al Raval

Finalment s’ha suspès el desnonament previst per a les 9 h del matí al carrer del Peu de la Creu, 9-11. Una seixantena de persones s’han concentrat des de primera hora del matí per evitar el desallotjament d’un edifici on hi ha ubicades les seus de Ravart, el sindicat de manters i el projecte d’habitatges per a dones migrants La Caracola. Ens ho explica des del lloc dels fets el nostre company Biel Cadilla.


Expulsats per la gentrificació

Diversos establiments, comerços o negocis corren el risc de ser expulsats de Barcelona pel fenomen de la gentrificació: els apugen el lloguer i no tenen prou marge per instal·lar-se en un altre local. Alguns dels exemples més recents són el del Happy Parc de Sants o el del bar Luis de Vallcarca, entre d’altres. En parlem amb:


Xarxes

El repàs del més destacat de les xarxes socials, amb el Toni Noguera.


Esports

El Carles Alcoyent ens dona tots els detalls del fitxatge de Braithwaite pel FC Barcelona, a més d’altres informacions.


Obro fil

L’Àlex Solà explica les acusacions contra Idealista.com i altres sis portals immobiliaris d’inflar els preus de l’habitatge utilitzant algoritmes.


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: