ÚLTIMA HORA: Taxistes, “riders” i llogaters desconvoquen la protesta contra el Tech Spirit Barcelona

L’associació professional Elite Taxi preveu convocar 1.000 taxis a aturar-se davant les portes del Tech Spirit Barcelona el proper dilluns al matí per protestar contra la presència d’empreses com Uber, Glovo o Airbnb a l’esdeveniment. Aquest dijous han formalitzat la petició per fer la protesta, que el portaveu de l’entitat, Tito Álvarez, confia que es faci de manera coordinada amb altres col·lectius com Riders per Drets i el Sindicat de Llogateres, i conviden tothom qui ho vulgui a sumar-s’hi.

Tito Álvarez ha concretat que la intenció dels taxistes és fer una marxa lenta que sortirà des de l’hotel Grand Marina i avançarà fins a la Llotja. En aquest punt, el portaveu d’Elite Taxi ha detallat que hi faran una protesta.

“Hi haurà manifestació i serà de les grosses”, han assegurat al perfil de Twitter d’Elite Taxi. La concentració començarà a les 9 h i han sol·licitat permís per estar-hi fins a les 12 h. Esperen arribar a ser unes 3.000 persones.

Segons el col·lectiu de taxistes aquestes companyies són “voltors financers que aprofiten la seva posició dominant per arruïnar la vida de la gent”. Tot i això Álvarez assegura que la convocatòria es podria evitar si es retiressin del congrés o acceptessin fer un cara a cara sobre el seu model de negoci.

El Tech Spirit Barcelona se celebrarà del 24 al 26 de febrer a la Casa Llotja de Mar. Es tracta de l’esdeveniment que s’ha organitzat després que es donés a conèixer la cancel·lació del Mobile World Congress.