discoteca Carpe Diem front marítim

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) manté les sales d’oci nocturn tancades i desestima així les mesures cautelars que ha demanat el sector després que el govern català prorrogués el tancament dels establiments 15 dies més.

El tribunal indica que la “urgència” dels demandants, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) i la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon), està “decantada en la vessant econòmica”. El jutge assegura que, en un context de pandèmia mundial, Catalunya és un “àmbit territorial delicat” i reconeix la responsabilitat que hi poden tenir els locals d’oci nocturn, “en concret la situació que pot correspondre als establiments”.

Des de la federació admeten que se senten “indefensos” i subratllen l’impacte que això suposa per a l’economia. “Prop de 40.000 famílies que depenen del sector es troben abocades a la ruïna”, afirmaven. A més, va anunciar que preparen una reclamació per responsabilitat patrimonial contra el govern “per danys i perjudicis” causats a l’oci nocturn.