L’Hotel Barcelona 1882, que s’està construint on hi havia hagut les oficines de la Henkel al carrer de Còrsega, oferirà dues hores gratuïtes al mes en feines de manteniment per a veïns de la zona que ho necessitin. L’han anomenat Banc d’Hores i començarà a funcionar l’1 de setembre, tot i que l’hotel no obrirà fins al novembre.

Destinat a gent gran amb pocs recursos

L’establiment ja s’ha posat en contacte amb organitzacions de la zona per detectar els veïns que es podrien beneficiar d’aquest servei. Seran derivats a través del CAP. Es tindrà en compte que siguin persones grans amb pocs recursos econòmics, però que no rebin un altre tipus d’ajuda social que els pugui cobrir aquesta necessitat. També han tingut el suport de l’associació del barri, Cuidadors Familiars de Barcelona, per tirar endavant la iniciativa.

El límit d’actuació és entre els 500 i 1.000 metres entorn a l’hotel, ja que la idea és tenir el màxim de temps possible per atendre aquests veïns i perdre’n el mínim en desplaçaments. El servei no inclou cap reparació amb peces de recanvi ni materials. Es pot tractar de tasques com canviar una bombeta o arreglar una aixeta que perd aigua o una persiana que no puja.

Fer barri, un dels objectius del nou hotel

La direcció de l’hotel espera que aquesta iniciativa pionera funcioni i s’hi puguin apuntar altres hotels de la ciutat.

El Banc d’Hores no és l’única iniciativa de la promotora de l’hotel per ser sostenible amb l’entorn. Expliquen que també tenen previst participar en el camí escolar del barri, oferir un 70 % de productes de quilòmetre zero i recomanar les botigues de la zona.