Els treballadors de terra d’Iberia han desconvocat les aturades dels dies 27 i 28 de juliol i 3 i 4 d’agost. L’anunci s’ha fet després que aquest dimarts els sindicats hagin participat en la tercera mediació amb l’empresa al Departament de Treball amb la voluntat “de trobar una solució” Fonts sindicals presents en la negociació han explicat a betevé que veuen “bona fe” per part de la companyia. Tot i això, encara no hi ha cap acord concret tancat ni es tracta d’una decisió en ferm.

De fet, les parts es tornaran a reunir aquest divendres, una trobada en què es plantejaran de nou alguns punts que els treballadors han posat ja sobre la taula. Des del sindicat UGT asseguren que amb la decisió presa aquest dimarts es vol destensar el conflicte, però que en cas que l’empresa no vulgui arribar a cap acord, no descarten tornar a convocar la vaga.

El president del Comitè d’Empresa d’Iberia a Barcelona, José Ramírez, ja havia explicat abans d’entrar a la reunió que volien “desbloquejar el problema”. Tot i això, Ramírez ha dit que calia “un compromís ben clar” i que l’empresa aportés solucions. La mediació de divendres passat va acabar sense acord, però el president del comitè ha explicat que es van “reconèixer les mancances” que es denuncien. 2.000 treballadors estaven cridats a l’aturada. Denuncien que la meitat de la plantilla té contractes temporals i precaris, i es queixen que actualment treballen set i vuit dies seguits amb l’obligació de fer hores extra que l’empresa paga a preus molt baixos.