La residència assistida per a Gent Gran Mossèn Vidal i Aunós, al barri de la Bordeta, han estat més de 13 hores sense llum. Des de la direcció del centre asseguren que s’han quedat sense subministrament elèctric a les 12 del migdia d’aquest dissabte i que, malgrat que alguns operaris han anat al centre, no els han donat cap solució ni els han pogut retornar el servei durant tot el dia. No ha estat fins a la 1.30 h de la matinada de diumenge que han recuperat el subministrament i s’ha arreglat l’avaria.

Hi ha 112 usuaris —amb diversos graus de dependència— en aquesta residència de la Bordeta que, a causa de la manca del servei, no han pogut incorporar els llits elèctrics i el personal tampoc no ha pogut utilitzar la grua per col·locar-los al llit. Des del centre asseguren que, després de 10 hores, un usuari ha hagut de ser traslladat a l’hospital per falta d’oxigen.

bombers residencia gent gran

Crítiques al manteniment de la residència

Els bombers i la Guàrdia Urbana han aconsellat dur un grup electrogen perquè els residents poguessin passar la nit, ja que l’avaria era greu. Segons ha pogut saber betevé, tot apunta que el generador d’emergència tampoc no ha funcionat perquè no tenia la revisió al dia —la darrera era del 2015.  Alguns familiars han assegurat que “la falta de manteniment és habitual” al centre. Malgrat tot, el generador no ha estat necessari perquè s’ha pogut resoldre l’avaria. Tot i així, la Generalitat revisarà per què no ha funcionat el terminal d’emergència.

La residència és de titularitat pública, de la Generalitat, i es troba gestionada, provisionalment, per Eulen, en previsió que es faci un nou concurs a final d’any. En diverses ocasions, els familiars de la residència ja han denunciat retallades al centre.