Sempre passa el mateix. Quan un mercat se sotmet a una reforma els paradistes s’han de traslladar a una carpa provisional. Hores abans de fer la mudança i poc abans de l’estrena la majoria de comerciants asseguren que estan nerviosos per canviar el que ha estat en els darrers anys el seu lloc de feina. A d’altres els genera molts dubtes que les obres estiguin enllestides just el dia que s’han d’estrenar les instal·lacions. Aquestes són les sensacions i els pensaments que corren pel cap d’alguns botiguers del Mercat de l’Abaceria Central de Gràcia. Aquest divendres, 20 de juliol, la carpa provisional, ubicada al passeig de Sant Joan, entre els carrers de Sant Antoni Maria Claret i Indústria, obrirà per primera vegada les portes a les vuit hores.

carpa Mercat Abaceria interior obres

Mercats esvaeix dubtes i garanteix que els paradistes atendran divendres a la carpa

Des de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona han volgut calmar els ànims dels paradistes més neguitosos. Des de l’organització han confirmat que s’ha de confiar en les desenes d’operaris que treballen contra rellotge i que deixaran l’obra llesta en les pròximes hores.

Fa uns dies que l’Ajuntament va enviar una carta als veïns de Gràcia per informar-los que la carpa s’estrenaria el 19 de juliol. Finalment s’inaugurarà un dia després. Aquest canvi ha confós alguns clients del mercat que aquest mateix dijous s’han dirigit al nou equipament per fer la compra i l’han trobat tancat.

carpa mercat abaceria interior obres

Els horaris de la carpa

Les noves instal·lacions obriran de dilluns a dijous entre les 8 i les 14.30 hores i des de les 17 i fins a les 20.30 hores. Els divendres estarà obert de forma ininterrompuda des de les 8 i fins les 20.30 hores. Els dissabtes l’horari serà de 8 a 15 hores i de 17 a 20 hores. Tot i això, els dissabtes a la tarda dels mesos de juliol i agost el mercat estarà tancat.

El públic trobarà a la carpa 56 establiments. Hi haurà 43 botigues d’aliments i 13 destinades a la venda d’altres articles com flors i plantes, parament de la llar i roba, entre d’altres. Una de les particularitats d’aquest equipament és que té dues plantes. A la planta de carrer s’hi han col·locat les parades i a la superior hi ha les oficines d’administració i un espai que acollirà actes culturals i veïnals.

carpa Mercat Abaceria exterior