La grossa de Nadal, el primer premi de la loteria de Nadal, ha visitat Barcelona en 43 ocasions. És, per tant, la segona ciutat de l’estat on més vegades ha caigut el premi gros, només al darrere de Madrid. Si ens fixem en l’última dècada, el primer premi del sorteig extraordinari del 22 de desembre ha repartit 199,4 milions d’euros a la ciutat en sis anys. En canvi, aquest 2020 la grossa de Nadal ha passat de llarg de la ciutat. Clica les fletxes d’aquest mapa interactiu per recórrer els llocs més afortunats de Barcelona.

Els anys més premiats

De l’última dècada, el 2010 ha estat l’any en què la grossa de Nadal ha estat més generosa amb Barcelona. L’administració de loteria de Mercabarna va repartir 132 milions d’euros amb 92 sèries del número premiat, el 79250. A més, l’administració de la plaça d’Urquinaona va vendre’n una sèrie més, premiada amb tres milions d’euros.

Per darrere del 2010 hi ha el 2016, en què van caure 40 milions d’euros al Raval de la manera més inesperada. Tot feia pensar que el primer premi, el 66513, s’havia venut íntegrament a Madrid. Però l’administració de loteria del carrer del Carme hi havia adquirit 10 sèries del número premiat per repartir-los entre els clients que demanaven dècims acabats en 13.

2018, l’any més repartit

Si es demana una cosa a la grossa de Nadal és “que sigui repartida”. El 2018 ho va ser a Barcelona, ja que el primer premi de la rifa es va vendre en sis barris diferents: al Fort Pienc, Navas, al Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, al Raval, a la Sagrada Família i a Sant Gervasi – la Bonanova. En total, es van repartir sis milions d’euros.

Sant Martí, el districte més afortunat

Des del 2010, el primer premi de la loteria de Nadal ha remullat en tres ocasions el districte de l’Eixample i el de Sant Martí. Però en aquest últim ha estat més generosa, ja que hi ha deixat 18,4 milions d’euros mentre que a l’Eixample, 5,8.

El primer premi ha caigut en dos anys consecutius a Sant Martí, el 2012 la Verneda va esgarrapar-ne quatre milions i el 2013 el Poblenou també va rebre quatre milions d’euros. L’any passat, l’administració el Mussol del Clot va repartir el número premiat.