"¡76058! ¡Cuatro millones de euros!" Aquest moment s'ha fet esperar, perquè el propietari de l'administració ha estat l'últim a arribar, però s'han obert dues ampolles. Aquí s'ha venut una sèrie completa d'aquest número que per a molts avui és màgic. El primer a confirmar la bona notícia ha estat el delegat de Loteries. XAVIER COS, delegat de Loterías y Apuestas del Estado "Podem dir qeu en aquesta administració s'ha venut una sèrie completa del número agraciat de la rifa de Nadal i això correspon a quatre milions d'euros." Després ha parlat l'administrador, que ho ha sabut per telèfon, i que en un primer moment pensava que només havien venut un número amb la terminació 058, finalment també ha estat la grossa. ANTONIO ESPAR, administrador "Jo he sentit el número i tinc un número fixe aquí a l'adminstració 51058 i he pensat, almenys la gent tindrà un premi menor, però al trucar-me i dir-me que teniem la grossa, l'alegria ha estat molt més gran." Tot i que no hem vist cap premiat amb el número a la mà, l'eufòria entre els veïns és total. Per això, fins i tot els que no han estat premiats, han obert ampolles de cava. Com ja es habitual, molts periodistes, curiosos i fins i tot un Pare Noel. I a banda de l'alegria, molta confusió. Alguns veïns defugien la premsa i d'altres ho celebraven com si fossin afortunats, però del número ni rastre. CRISTÓBAL "No te voy a enseñar uno nada más, un montón que llevo." Alguns han trucat a familiars i amics que creuen que poden tenir el número afortunat. ANTONIO "Mi hermano, a ver si tenía el número de la administración y me dice que sí que lleva un ocho, pero no lo puede ver porque está trabajando y hasta que no llegue al mediodía no sabrá si es el suyo o no." En tot cas tothom es felicita perquè consideren que a la Verneda feia molta falta aquesta pluja de milions. Per a aquesta administració de l'Hospitalet ha estat la primera vegada que ha repartit part de la grossa. Les sèries que ha venut, però, no han estat en mà sinó a través del terminal. Aquest matí els afortunats s'han apropat a l'administració per celebrar el premi. El 76058 ha estat un número molt repartit per arreu de l'Estat espanyol, però el gruix ha anat a parar a Alcalá de Henares, Madrid. L'administració ha col·locat fins a 130 sèries del número premiat.

Poc després de les 10 del matí, 45 minuts després que els nens de Sant Ildefons només cantessin menudalla, ha saltat la grossa. El 76058, premiat amb quatre milions (400.000 euros per dècim), ha caigut majoritàriament a Madrid, a Alcalá de Henares.

Però a Barcelona hi ha caigut un pessic important: l’administració 115 del carrer Arrissa al barri de la Verneda i la Pau ha venut una sèrie completa del número premiat. El propietari de l’administració no podia amagar la seva satisfacció al saber que havia repartit quatre milions d’euros dels 720 que donava la  entre els veïns, ja que el barri és un dels més castigats per la crisi.

Una grossa venuda a finestreta i per terminal

Catalunya també ha pessigat part del primer premi. A més de la Verneda, Igualada, Ripollet, Castelldefels o Hospitalet també han repartit part del premi. A Hospitalet de Llobregat, precisament, ha venut els números premiats a través de màquina i per atzar és una modalitat de venda que s’incrementa en els últims anys. De fet, així s’han repartit 80 dècims, el que equival a 32 milions d’euros.

Un altre dels premiats ha estat Hisenda. Tot i que aquest sorteig encara estava lliure d’impostos, com que s’han tornat 36 sèries no venudes, l’administració central s’embutxaca 144 milions d’euros.