La rifa de Nadal ha passat pràcticament de llarg de Barcelona aquest 2020. El primer premi ha anat a parar a Reus, on s’han repartit 240 milions d’euros per al número 72897. El sorteig extraordinari de la Loteria de Nadal sí que ha deixat part del segon premi a Sant Andreu, i de dos cinquens premis també a Barcelona.

L’any passat, Reus ja rebre part de la grossa a través del centre aragonès el Cachirulo de Reus, on va repartir 320 milions. Però aleshores, Barcelona sí que va repartir part del primer premi, en concret 10,4 milions d’euros, que va vendre l’administració El Mussol del Clot.

Barcelona rep part del segon i dels dos cinquens premis

Una sèrie del segon premi, el número 06095, s’ha venut a Sant Andreu, al carrer del Segre. A Catalunya, el segon premi ha beneficiat especialment el centre comercial Magic de Badalona, i el municipi de Palau-solità i Plegamans, que han venut 15 i 10 sèries del segon premi, respectivament. El primer premi del dia que ha arribat a Barcelona, però, ha estat el quart cinquè premi, el 28674. Se n’han repartit 600.000 euros per les 10 sèries que ha venut l’administració del número 435 del carrer de Sants, al barri de Sants-Badal. Un altre cinquè premi ha caigut a Navas, on s’han venut 10 dècims del número 43831, al carrer dels Bofarull.

El sorteig de la Loteria de Nadal 2020 reparteix 2.400 milions d’euros, 28 milions més que el 2019. Es tracta d’una edició marcada pel coronavirus i això també ha afectat les vendes. De fet, les administracions han registrat entre un 8 i un 10 % menys de vendes, ja que moltes associacions, organitzacions i institucions no han fet participacions a causa de les restriccions per contenir la pandèmia.

El primer premi a la resta d’Espanya

El 72897 ha estat força repartit i, a més de caure a Reus, també se n’han venut 60 sèries a Punta Umbría (Huelva) i 45 sèries a Granada. Igualment se n’han repartit sèries a Bilbao, O’Grove (Pontevedra), Madrid i Boñar (Lleó). La grossa de Nadal està dotada amb 400.000 euros cada dècim i quatre milions d’euros la sèrie.