S'han assebentat que havien repartit una sèrie de la grossa amb una trucada de la ràdio. De seguida han arribat els primers veïns amb l'esperança de conèixer alguns dels afortunats. "Domènech! No serà veritat això? Que no, que no sóc jo!" Pocs minuts després el local se'ls ha omplert de periodistes que es barallaven per aconseguir aquesta imatge. Ben ruixats amb cava, calia fer lluir el cartell del primer premi. IMMACULADA CLOS, titular de l'administració 2018 del Poblenou "El cor em va molt de pressa i això que no en tinc cap, de butlleta." La loteria és qüestió d'atzar, però les supersticions són més que necessàries. En aquest cas, en clau blaugrana. IMMACULADA CLOS, titular de l'administració 2018 del Poblenou "El meu marit és del Barça i em fa comentaris del Tata Martino i el seus jerseis. Avui m'he posat aquest perquè em donés sort." L'any passat aquesta mateixa administració ja va repartir un cinquè premi. La seva clientela, diuen, és gent treballadora. PERE MAGRINYÀ, administració 218 del Poblenou "Gent humil i bastantes empreses. Estic desbordat." Aquesta administració del Poblenou ha repartit 10 dècims amb un premi total de 4 milions d'euros. Ara bé, dels guanyadors, ni rastre. Els veïns, però, ho han celebrat igualment. CHARLI "Molt content que al veí li hagin tocat milions perquè així ens menjarem gratis alguns dies. Sense cèntims també es pot viure, jo no en tinc i m'ho passo molt bé." MANEL SÁNCHEZ "És l'únic lloc on compro, però res. Devolució i els dos últims números. Me n'alegro pel Pere, perquè feia necessitaven una mica de sort aquí." L'esperança no la perden. Aquest Nadal encara els queden dues oportunitats per fer-se ric: La Grossa de Cap d'Any i la rifa de Reis.

Deu dècims de la grossa de Nadal els ha venut l’administració 214 de Barcelona, al Poblenou. La propietària de l’administració, Immaculada Clos, s’ha mostrat molt satisfeta per haver venut la sèrie 142 del número afortunat, que ha consignat íntegrament per finestreta. Clos ha dit als periodistes que el premi havia estat molt repartit. “No en conec cap afortunat, però sí que molts dels que venien a comprar asseguraven que ho feien amb la il·lusió de poder tapar algun forat en els temps que corren”, ha dit la titular de l’administració poblenovina, que ha venut aquest diumenge el premi més important del seu historial, després de repartir fa uns anys un tercer premi del sorteig de Nadal. Clos s’ha posat un jersei pistatxo com l’entrenador del FC Barcelona, Tata Martino, que diu que li dóna sort. Un cop ha conegut que aquesta administració ha repartit una sèrie de la Grossa, els veïns han començat a acostar-se a l’establiment per festejar-ho.

Leganés, Mondragón i Bailèn pessiguen fort

A les 10.46, al sisè ferro de la quarta taula, Andrea Ladrón de Guevara i Joel Fernández han cantat la Grossa de Nadal de 2013. Una grossa molt repartida però que ha deixat una pluja de milions a Leganés. L’administració número 8 d’aquesta localitat madrilenya ha venut 89 sèries d’aquest número, en total 356 milions d’euros. La Grossa també ha portat la sort cap al país basc. L’administració número 2 de Mondragón ha venut 45 sèries (180 milions d’euros) del número premiat, una localitat que ha patit les conseqüències de la crisi amb cruesa a través del tancament de la factoria Fagor. 14 sèries del 62246 han anat cap a Bailèn, a la província de Jaen, que ha pessigat 56 milions d’euros.

La resta del premi se l’han repartit entre diverses administracions que n’han venut una sèrie cadascuna: la 72 de València, la 2 de Quintanar de la Orden, la 226 de Madrid, la 11 de Palència, la 6 d’Avilés, la 1 de Huelma, la 3 de Manises, la 1 de O Rosal i la 1 de Sanlúcar la Mayor.