(ACN) El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu un increment en les vendes de tortells de Reis aquestes festes malgrat la crisi de la covid-19. En un comunicat publicat aquest dimecres l’associació calcula que es menjaran un milió de tortells a Catalunya, una xifra lleugerament superior a la de l’any passat.

Tortells més petits per les restriccions

Tot i que s’espera vendre’n més unitats, la mida dels tortells d’enguany serà més petita arran les restriccions en les reunions de Nadal. Per altra banda, el gremi indica que les vendes aquest any poden ser desiguals a causa de la reducció de la mobilitat. A les grans ciutats s’incrementaran notablement, mentre que als pobles d’estiueig i segones residències passarà el contrari. Els preus oscil·len entre els 25 i 30 euros.

El sector es manté optimista i confia a mantenir la tendència a l’alça dels darrers anys. La previsió és que el tortell de massapà continuï liderant les vendes, seguit dels farcits de nata, crema o trufa. No obstant això, cada cop hi ha més pastissers que opten per adaptar-se als gustos del consumidor, en proporcions i mides, o que entre la seva oferta ja inclouen els “baixos en sucre” o aptes per als intolerants al gluten o a la lactosa.