Les noves mesures del govern per controlar la pandèmia de coronavirus han permès la reobertura dels centres d’estètica, després de més de 20 dies de tancament. Aquest dissabte, bona part dels establiments han obert portes amb un calendari de sessions ja força atapeït: els clients esperaven la cita amb candeletes. Els centres tenen l’obligació d’oferir un servei individual i amb cita prèvia,  condicions que ja aplicaven abans de la pandèmia.

La presidenta del Gremi Artesà d’Estètica i Bellesa de Catalunya, Rosa Perdices, ha lamentat que el tancament es va efectuar perquè “no coneixien realment quina era la nostra feina: hem hagut de descriure-la i que ens tornessin a revaloritzar”. Perdices explica que la clausura ha generat “molta crispació” al sector i afirma que sempre es treballa amb una qualitat d’higiene molt bona i que, des de la covid-19, s’han millorat i extremat tots els protocols. En paral·lel, Perdices ha titllat el sistema d’ajudes de “decebedor” i critica que els ajuts són pocs i incerts: “No sabem quina ajuda rebrem ni quan. Si la rebem d’aquí a uns mesos no ens servirà de res, la necessitem ara, perquè els pagaments els estem fent ara”.

Llistes d’espera

La Sílvia, propietària del centre Blauceldona al barri de Sant Gersavi-Galvany, va anunciar a través de les xarxes socials la reobertura i “no tenia temps de respondre tots els missatges”. Aquest dissabte, el confinament municipal ha limitat l’assistència d’algunes de les clientes més fidels, però ja té l’agenda completament plena per tota la setmana vinent. “Vinc per sentir-me bé. Jo tenia una rutina, venia a fer-me massatges i, això, de cop t’ho trenca”, explica la Tatiana, una de les primeres clientes. Les mesures sanitàries “són exactament les mateixes que aplicàvem abans del tancament”, defensa la Sílvia, “mascareta, pantalles protectores, desinfecció i neteja constant, ja no podem fer res més”.

Els estudis de tatuatges també reobren

Els d’estètica no són els únics centres que poden tornar a obrir aquest cap de setmana, ho poden fer tots aquells que impliquen un contacte directe amb el client. L’Aleix Teixé, propietari d’un estudi de tatuatges al barri del Putxet i el Farró, ha aixecat la persiana amb dos clients que portaven setmanes esperant per poder-se tatuar. “Estem contents de poder obrir, però amb incertesa” i afegeix “ara toca fer molts tatuatges per quan ens tornin a obligar a tancar”.