El Gremi d’Hotels de Barcelona segueix preocupat amb l’evolució negativa que ha fet el turisme de negocis des del 2017. S‘ha trencat l’equilibri que hi havia entre el turisme de vacances i el de negocis, que era del 50 %. Ara les persones que visiten la ciutat per motius de feina representen un 30 %. I les previsions del sector hoteler no són gaire bones. Apunten que el turisme de negocis seguirà afectat aquest 2019, però també el 2020. El president del gremi, Jordi Clos, ha demanat l’esforç de totes les institucions implicades per recuperar aquest tipus de visitants. Diu que un dels motius principals d’aquesta davallada és la marxa de grans empreses que de forma periòdica fan reunions a la ciutat. Però també ha trobat una altra raó: la percepció de la seguretat que tenen els professionals que ens visiten.

El 2018 s’ha tancat amb una ocupació del 80 %

El sector ha tancat l’any 2018 amb un 80 % d’ocupació a Barcelona, millor del que esperaven perquè a mitjans de l’any passat auguraven un retrocés.  Pel que fa al preu mitjà de les habitacions, ha baixat lleugerament i s’ha situat en els 132, 5 €. La xifra representa un 4 % menys que el 2017. Per Clos, el “2018 ha estat dolent”, però menys del que havien previst inicialment.

De cara al 2019, les previsions apunten una “dinàmica positiva” del sector que reclama recuperar la qualitat que tenien apostant per una bona oferta cultural.

Combatre les habitacions de lloguer sense regular

Un dels objectius del sector és millorar la qualitat i el servei al turista i no incrementar el nombre de visitants. Jordi Clos s’ha referit als pisos turístics il·legals i ha valorat positivament la tasca municipal per combatre’ls. Ara bé, ha alertat d’una nova pràctica fraudulenta com és el lloguer d’habitacions i ha xifrat en 9.500 les que s’anuncien sense regular.