El Ral·li Internacional d’Autobusos Clàssics ja ha arribat a la 10a edició. Un total de 50 vehicles històrics s’han exposat a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, on el més antic tenia més de 100 anys d’història. L’exposició és un recorregut que explica la història del transport públic a la ciutat des de principis del segle XX fins a l’actualitat. La fira ha inclòs diferents activitats i visites guiades impartides per historiadors i experts del món del transport públic. També amb zones per menjar i un simulador on els usuaris han experimentat com és conduir un autobús. Al balanç final de visitants a l’exposició ha quedat en 12.000 persones.

Peces històriques de la Fundació TMB

Algunes de les peces més importants del patrimoni històric del Transport Metropolità de Barcelona formaven part de l’exposició. Per exemple, l’Aclo 410, un bus de dos pisos d’estil londinenc, i el Dodge 265, un model creat l’any 1936 pels estatunidencs.

Ral·li d'autobusos històrics

Un recorregut de 40 quilòmetres fins a Caldes de Montbui

El ral·li ha començat a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i s’ha enfilat en sentit nord cap a la Gran Via. Després la caravana festiva ha agafat la sortida C-17 per seguir l’itinerari per Montcada i Reixac, la Llagosta, Santa Perpètua de la Moguda, Palau-solità i Plegamans i finalment Caldes de Montbui. Els vehicles han acabat el recorregut a les 13 h i s’han exposat a la plaça de l’Església de Caldes, on estaran tota la tarda. Tots els barcelonins que han fet el recorregut sencer han pogut tornar de forma gratuïta cap a la ciutat amb una línia habilitada.

Activitats per als més petits

Durant el dia d’exposició, els infants també han pogut gaudir de la jornada amb diferents activitats organitzades per la Guàrdia Urbana, l’Autoritat del Transport Metropolità i Conductors Solidaris. La més reclamada d’aquesta edició ha estat el Pitufo Bus, on s’han fet tallers per pintar-se la cara, fer-se clauers i acabar amb una foto de record.