El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, confia que la mobilitat durant aquest pont de la Puríssima i les cues a les botigues dels eixos comercials de la ciutat no tinguin conseqüències els propers dies. En una entrevista al programa ‘reset’, de betevé, Padrós ha confessat que no li agrada fer de “renyador de la població” però que no està content amb les imatges que ha vist aquests dies de festa. “D’aquí a 12 dies ens situem en pre-Nadal. Espero que no tingui conseqüències perquè seria una catàstrofe”, ha sentenciat.

Coronavirus, en directe

Padrós ha assegurat que, amb les dades epidemiològiques actuals, les recomanacions dels professionals santitaris haurien de ser molt més restrictives, però que la situació econòmica actual no ho permet. Assegura que a Europa tots els països estan aplicant unes restriccions similars. La diferència, segons el president del Col·legi, és que “hi ha països rics que aposten per confinar i tancar i posen calers per compensar-ho”.

La tercera onada: “No hi podrem fer res”

Sobre l’arribada de la tercera onada, Padrós és contundent: “Si ve la tercera onada nosaltres no hi podem fer res”. Tot i això, assegura que la durada i la intensitat d’aquesta tercera onada “dependrà del que fem en els propers dies”. En aquest sentit, Padrós recomana estalviar les trobades per Nadal i, en cas de no poder-les evitar, exigir als que hi participen evitar la interacció social 10 dies abans de la reunió familiar.

Guia de Nadal i covid

“Al final no ens hem de fer trampes”, assegura Padrós. I afegeix: “És obvi que no podrem fer Nadal com sempre”.