Barcelona està provant dos elements de mobiliari urbà nous per dinamitzar els espais guanyats al trànsit durant la pandèmia del coronavirus. Es tracta de dos prototips, un per a les terrasses de bars i restaurants i un altre per als entorns de les escoles que s’han pacificat.

Tarima per a les terrasses

A l’encreuament entre els carrers de València i Casanova s’hi ha instal·lat una tarima de fusta que permet ampliar l’espai de vorera i encabir-hi la terrassa d’un establiment de restauració. L’ha dissenyada l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), està feta amb fusta de pi local i s’ha produït amb fabricació digital.

Prototip de tarima per les terrasses

Amb una superfície de poc més de 20 metres quadrats, hi ha espai per quatre taules amb quatre cadires cadascuna. Després d’analitzar-ne el funcionament, l’Ajuntament tindrà en compte els resultats en el procés per millorar l’estètica de les terrasses que han baixat a la vorera per la pandèmia.

Grades als entorns escolars

A l’entorn pacificat de l’Escola Sagrada Família, a Gràcia, s’hi ha posat una grada de fusta formada per estructures modulars. La instal·lació, un prototip dissenyat per l’escola ELISAVA, promou el joc lliure dels infants. També es pot utilitzar per activitats lúdiques com espectacles, o bé per seure-hi.

D’aquesta manera, l’Ajuntament vol buscar maneres per “adaptar l’espai públic als nous reptes urbans plantejats per la pandèmia”. El consistori farà un seguiment dels usos que s’hi donin per avaluar si es poden utilitzar als nous espais per a vianants.