(ACN) El subdirector de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha afirmat que si el pont de la Puríssima es tradueix en un increment de casos, caldrà fer una reflexió sobre les mesures per Nadal. Haurà de ser sobre si les mesures “estan adaptades al nivell de risc”, ha dit a TV3. Segons Delgado, la situació és “molt límit” i per això cal fer una reflexió de manera racional i no emocional.

Aquest responsable de Protecció Civil ha assegurat que la recomanació de cara a Nadal és clara i que va en la direcció de limitar les trobades a la bombolla de convivència. Remarca que 10 persones i dues bombolles és un màxim i que “qui pugui, ha de fer menys”. “El missatge és clar per part de l’Administració”, ha afirmat.

Obertura dels centres comercials

D’altra banda, ha afirmat que les imatges de cues al carrer per entrar a botigues demostra que es controlen els aforaments, però ha dit que les concentracions als eixos comercials han de ser “objecte d’anàlisi” per decidir sobre l’obertura dels centres comercials, ara tancats. Especialment, ha dit, els que estan a l’aire lliure, per esponjar l’activitat. Segons ha explicat, des de Protecció Civil fa mesos que analitzen “com poder donar garanties perquè reprenguin aquesta activitat”. “El que hem vist aquests dies ha de ser objecte d’anàlisi per veure què hem de fer els propers dies per a l’adaptació de la mobilitat comercial”, ha manifestat.