T1 Aeroport Barcelona El Prat

La ministra de Turisme, Reyes Maroto, ha avançat que el Govern treballa per tenir a punt el passaport covid pel proper mes de maig, coincidint amb la fira internacional de turisme Fitur, a Madrid. En una entrevista a Antena 3, Maroto ha dit que volen ser “pioners” i tenir el passaport sanitari “com més aviat millor”.

La ministra apunta la data del 19 de maig, justament el dia de la inauguració de Fitur per poder-lo posar en funcionament. “Podríem estar en condicions de començar a aplicar el certificat digital”, assegura. Maroto ha apuntat que, precisament, es plantegen la fira madrilenya com el “renaixement del turisme”.

Pendents de la proposta de la UE

Per la ministra, la primavera és el termini que s’ha marcat el Govern, quan ja hi haurà un índex de vacunació del 30 al 40 % de la població. “És important que la gent tingui la certesa que es treballa per reobrir el turisme, però fer-ho amb seguretat”, afirma.

La Unió Europea va anunciar fa uns dies que presentaria una proposta aquest mes de març per crear aquest “passaport sanitari” del coronavirus de cara a l’estiu. La idea és que aquest passaport permeti moure’s per la UE a aquells que presentin un certificat de vacunació, un test d’anticossos o una PCR negativa.