Fa dos anys que Gatuari va obrir  portes a la Vila de Gràcia. La cooperativa es va inspirar amb la idea dels cafès per a gats japonesos, però amb un objectiu diferent: aconseguir que els gats invisibles dels refugis trobessin una llar. En aquest temps la valoració és molt positiva amb 62 gats adoptats. Gatuari està format per tres socis animalistes i implicats en associacions de protecció i rescat animal que es van proposar donar una segona oportunitat als gats invisibles acostant-los a les persones interessades en un entorn tranquil.

62 gats adoptats de 74

Gatuari

ha acollit 74 gats de protectores de tot l’estat en aquests dos anys. D’aquests, 62 han estat adoptats. Són gats invisibles que als refugis els és molt difícil trobar una segona oportunitat. Els motius, que ja no són cadells o pel tipus de pelatge, fa que no els triïn. Però són felins molt sociables i en un entorn de refugi poden acabar deprimint-se. Per això, a Gatuari se’ls pot conèixer en un entorn tranquil. És el cas del Filippo, un gat blau rus que ja ha trobat llar, però que venia d’anys vivint sol amb una persona gran i de cop va anar a un refugi amb molts altres gats. En aquest entorn, estava espantat i podia semblar agressiu, en canvi, a Gatuari ha pogut relaxar-se i una família l’ha volgut acollir. En aquest espai és molt important que les adopcions siguin conscients, per això, com explica l’Enric Sintes de Gautuari “l’espai està pensat perquè no sigui el típic refugi, que no et creï la sensació de llàstima, de ‘pobrets i els adopto, perquè pobrets’… El que volem és que sigui una decisió ben meditada”.

Una versió solidària dels cafè per a gats

Com diu l’Enric, van “canviar una mica el concepte cat cafès que no deixa de ser, per nosaltres, una mica un espai d’oci per humans amb gats, una mica com a ‘attrezzo’, com a reclam, en aquest cas l’espai està més pensat gairebé per a gats que per a humans i la idea és que sigui molt més tranquil, molt més agradable, on poder interaccionar d’una altra manera”. A més, el local té un objectiu clar: trobar una nova llar per als gats que hi van passant.

A més de poder fer un cafè i conèixer els gats alhora, també s’organitzen cursos i tallers sobre el món animal. De fet, abans d’una adopció es proposa un curs per entendre millor les necessitats dels gats.

Tres cafès per a gats a la ciutat

Gatuari va ser pioner d’aquest tipus d’espai a la ciutat, juntament amb Espai de Gats. Els dos van aterrar pràcticament alhora a Gràcia amb una filosofia similar de combinar la idea japonesa amb les adopcions. Ara, també hi ha un altre espai a la ciutat que és la botiga Suara Store al Born.