La Guàrdia Urbana ha requisat 38 cadells de gos de diferents races d’una botiga d’animals. Eren en una zona de quarantena sense les condicions higièniques i sanitàries necessàries. Alguns presentaven signes de parvovirosi, una malaltia molt contagiosa i amb un índex alt de mortalitat entre els cadells. Els animals van ser traslladats a clíniques veterinàries i en el trajecte dos dels cadells van morir pel mal estat de salut. La resta són sota la vigilància i tractament i els especialistes elaboraran un informe sobre l’estat de salut.

Durant la inspecció administrativa del local, els agents també van trobar 31 cadells morts. Eren dins d’un congelador en espera de destruir els cossos com a residus especials. El personal del Departament de Protecció dels Animals en va recollir set per realitzar-los una necròpsia i comprovar-ne la causa de la mort.

Tots els animals estaven identificats correctament amb microxips, tal com estipula la llei. Segons la documentació presentada, provenien de centres de cria d’Eslovàquia. La botiga reunia les condicions administratives necessàries per vendre animals de companyia.

Amb activitat sense sanció

De moment la botiga, situada al districte de l’Eixample, continua amb l’activitat, tot i que no pot vendre la resta d’animals que hi havia. Els equips tècnics comproven si l’establiment complia les condicions necessàries. Si es demostra que l’establiment ha infringit la normativa, se li obrirà un expedient sancionador.