Per primera vegada els primats tenen el seu dia mundial. Aquesta és la primera edició que se celebra a tot el món. El dia triat és el 14 de juliol i no ha estat casualitat. Una de les figures que més coneix i protegeix l’existència d’aquesta espècie és Jane Goodall, que el 14 de juliol del 1960 va viatjar a la localitat de Gombe, a Tanzània, per estudiar els ximpanzés. La jornada té l’objectiu de conscienciar la població que aquests animals estan en perill d’extinció i la necessitat de protegir l’espècie. 

L’exposició “Jane Goodall: protegint els ximpanzés”

Aquest dissabte el Zoo ha inaugurat l’exposició “Jane Goodall: protegint els ximpanzés”, que recull la trajectòria de la científica. També es tracta d’un recull de fotografies i documentació de la tasca que duu a terme l’Institut Jane Goodall. Laia Dotras, que n’és la presidenta, explica que el ximpanzé és una espècie en perill d’extinció a causa de la desforestació del seu hàbitat natural, de la caça furtiva pel consum de la seva carn i de la venda de les cries al mercat negre. 

Durant tot el dia també s’han programat activitats educatives sobre aquesta espècie com tallers i jocs per participar-hi en família. Hi haurà la presència d’organitzacions que treballen en la conservació dels ximpanzés com l’Associació d’Amics de Tacugama, la Fundació Mona i SOS Primats.

Des de l’àrea de primats del Zoo de Barcelona es treballa en la reproducció “in situ” de l’espècie però també es dona suport als instituts i fundacions que hi treballen des de l’hàbitat natural, com els convidats d’aquest dissabte.