L’equip d’apicultors que treballa per l’Ajuntament de Barcelona ha retirat aquesta nit el niu de vespes asiàtiques localitzades en un jardí interior de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. Es tracta del primer niu detectat a Barcelona. Els agents rurals van comptabilitzar entre 12 i 17 exemplars d’aquesta espècie invasora. L’avís del niu el va fer un treballador del centre.

Per evitar que els insectes s’espantessin i sortissin volant, els apicultors van actuar sense llum. Van matar les vespes amb un insecticida especial. Un cop tenien constància que tots els exemplars eren morts, van extreure el niu. Asseguren que, en principi, totes les vespes que habitaven al niu estan mortes.

La vespa asiàtica, instal·lada a Catalunya

Els experts asseguren que la vespa asiàtica es troba completament instal·lada a Catalunya. De fet, el 2017 es va observar aquesta espècie en quatre noves comarques: el Berguedà, el Bages, el Vallès Oriental i el Maresme. La setmana passada es va detectar el primer niu al Baix Llobregat. El protocol d’actuació dels agents rurals marca que cal eliminar els nius d’aquestes vespes perquè suposen un perill per a les abelles autòctones.