Un dels primers encàrrecs que el Consell d’Administració de Fira de Barcelona ha fet al nou president, Pau Relat, és la redacció d’un pla estratègic per ampliar el recinte firal de l’Hospitalet de Llobregat i renovar el de Montjuïc. L’objectiu és que això pugui ser una realitat el 2029, quan se celebrarà el centenari del recinte firal situat a Barcelona. De fet, el fins ara president de la Fira, Josep Lluís Bonet, ha admès que l’espai actual “es queda petit”. Tot i això, no s’han concretat més detalls sobre aquesta ampliació ni tampoc quin pressupost caldria destinar-hi.

Rècord històric d’ingressos

El 2018 ha estat un molt bon any per a la Fira de Barcelona. Així ho han afirmat des del Consell General de l’entitat. Apunten que s’han batut rècords pel que fa al nivell d’ingressos: es preveu tancar l’any amb 210 milions d’euros, superant per primera vegada en la seva història el llindar dels 200 milions. La xifra suposa un increment del 12 % respecte a l’any anterior i un 25 % en comparació amb el 2016. Segons els responsables de la Fira, els resultats són fruit de la bona evolució dels salons propis, com l’Smart City Expo, l’aposta per la innovació i la consolidació de trobades internacionals com el Mobile World Congress. El director general de la Fira, Agustí Serrallonga, ha afirmat que ara la fira “és més sòlida” i “més capaç” que mai.

Durant aquest any s’han celebrat 153 fires, congressos i altres esdeveniments i més de 1.000 activitats en el marc dels salons. De cara al 2019 les perspectives també són bones: es farà l’edició del centenari de l’Automobile Barcelona i arribarà un nou saló, el Retail & Brand Experience.

Un consell “extraordinari”

Colau ha afirmat que el d’aquest divendres no ha estat “un consell qualsevol”. Recordem que el desembre de l’any passat, es va decidir cancel·lar la trobada per la situació política. L’alcaldessa ha afirmat que va ser “un any difícil per la situació d’excepcionalitat del país”, fruit de l’aplicació de l’article 155. A la reunió d’aquest divendres, a més de designar Pau Relat com a nou president, s’han renovat altres membres del consell d’administració, en què s’ha doblat la presència de dones.