El Mercat Gòtic d’antiguitats i col·leccionisme va néixer a iniciativa d’un grup de comerciants del carrer de la Palla que venien antiguitats. Des del 1977, proveeix grans i petits col·leccionistes, museus i públic en general, d’objectes d’interès històric i cultural. Tot i que als inicis es van instal·lar a la plaça Nova, poc després es van traslladar a lavinguda de la Catedral. Des de llavors, cada dijous de l’any, la fira se situa davant de la Catedral a excepció dels dies de Nadal, quan la Fira de Santa Llúcia omple l’emplaçament.

Aquest any, estrenen un nou espai nadalenc: la plaça de Ramon Berenguer. Esperen que l’espai que ocupen aquest Nadal sigui el definitiu. La disposició de l’Ajuntament ha estat màxima, de col·laboració”, explica Pau Martínez, paradista del mercat “nosaltres avui comencem amb la màxima il·lusió i esperem que funcionarà bé, el lloc és molt bonic, per descomptat“. “Em sembla molt bé”, afegeix Francesc Rius, un dels fundadors del mercat, “ja el somiàvem fa anys però és clar també, que com som set mòduls i aquí per estar bé els quatre queda bé, hi ha pas perquè la gent pugui passar tranquil·lament”.

Obert fins al 23 de desembre

El Mercat Gòtic funciona cada dijous de 10 del matí a vuit del vespre. Durant aquest Nadal i de manera excepcional, estarà obert des d’aquest dijous i fins al 23 de desembre.  La fira sempre té el mateix nombre de parades, 28, però durant aquests dies es redueix a 16.