Empreses punteres en intel·ligència artificial i més de 700 ciutats s’han sumat a la 8a edició de la Smart City Expo. La fira, que s’ha inaugurat aquest dilluns, aplega les últimes novetats sobre les ciutats intel·ligents.

El concepte s’estén cada vegada més entre la ciutadania, però què vol dir una ciutat intel·ligent exactament? En definitiva, una “smart city” utilitza les dades recopilades del comportament de ciutadans i del funcionament de la metròpoli per crear sistemes que en millorin el dia a dia. Un exemple són els sistemes d’il·luminació que regulen la intensitat de la llum en funció de la quantitat de gent que passa en aquell moment pel carrer.

Pel director de la Smart City Expo, Ugo Valenti, un dels plats forts d’aquesta edició és la mobilitat. En posa com a exemple els taxis autònoms, que ja funcionen en algunes ciutats, però reconeix que a Barcelona encara ha de passar molt de temps per implantar-los. Valenti també ha mencionat els patinets elèctrics com una nova manera de moure’s per la ciutat que cal regular per facilitar la convivència entre els ciutadans.

A la inauguració del congrés internacional hi ha assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau, i de l’Hospitalet, Núria Marín, entre altres personalitats.