El projecte Barna-Brew va obrir al número 45 del carrer del Parlament fa un any i mig, però la gestació del projecte va més enrere. L’Alex Lazarowicz, que n’és l’ànima, assegura que tot va començar per una estada a Bèlgica, ara fa 10 anys, i la passió que aleshores li va néixer per la cervesa belga. Va voler venir a Barcelona  -concretament a Sant Antoni- i obrir-hi el negoci, que ja fa més d’un any que rutlla. Associat amb en Dimitris Tsaousis té en perspectiva poder distribuir la seva cervesa en altres establiments, però de moment només se’n pot gaudir al local. Un altre projecte que té en perspectiva és obrir la zona d’elaboració de cervesa i fer-hi visites comentades.

El gust característic de la cervesa belga

La cervesa de Barna-Brew és d’estil belga. Però Lazarowicz també volia que tingués un toc d’aquí. Per això, explica, van començar amb tres cerveses més fresques, una amb mel de taronger, un producte català, i una altra que en comptes de coriandre duu llorer, ingredients que els donen una aroma més mediterrània.

Una nova cervesa per Nadal

Aquestes les tenen sempre, però amb el mestre cerveser de la casa, l’Andrea Dragoni, en treu de noves cada estació. La de la tardor era fumada i la d’hivern, que sortirà per Nadal, portarà un nom vinculat al barri, on també viu. N’està molt del caràcter que té aquesta zona i assegura que per ell és important que sigui un barri agradable, que s’hi pugui passejar, amb cultura i molt ambient de barri. Aquesta és la filosofia d’aquest anglès captivat per la tradició belga i la manera de viure d’aquí, que està començant a estudiar la distribució de les seves cerveses. De moment s’ha d’anar a Sant Antoni per tastar-les.