El conseller delegat del grup Mat Holding, Pau Relat, ha estat nomenat aquest divendres nou president del Consell de la Fira de Barcelona en substitució de Josep Lluís Bonet, que estava en el càrrec des del 2004.

“La fira és un projecte de país”

Pau Relat és un reconegut empresari d’un grup industrial format per companyies de productes fitosanitaris per a cultius, rec agrícola i tractament i conducció d’aigua. També presideix la comissió internacional de la Cambra de Comerç de Barcelona, des del 2011 és vocal de la Fira i aquest 2018 ha presidit el comitè organitzador del saló Iwater que es fa a Barcelona. Relat ha assegurat que Fira de Barcelona “és un projecte de país” i que liderar-la “és un orgull i una gran responsabilitat”. Per a ell suposa un repte que encara “amb gran il·lusió i amb l’objectiu de fer créixer la institució, el lideratge i també l’expansió internacional”. El nou president ha agraït la tasca de Bonet al capdavant de la institució perquè “l’ha situat com un referent en el mercat firal europeu”. La designació s’ha tirat endavant gràcies al consens que s’ha produït entre la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat.

Reunió Fira de Barcelona

Altres designacions en el Consell d’Administració

Dels nou membres que formen el Consell d’Administració se n’han renovat quatre. Els qui entren són Mar Alarcón, consellera delegada de SocialCar; Kim Faura, director general de Telefónica a Catalunya; Helena Guardans, presidenta de Sellbytell, i Manel Vallet, vicepresident executiu de Catalonia Hotels & Resorts. Tots ells substitueixen Núria Basi, Enric Crous, Enrique Lacalle i Carles Vilarrubí, que han finalitzat el seu mandat.

La fira bat rècord d’ingressos

A la presentació del balanç de la fira s’han donat a conèixer els números que tancaran l’any i que acabaran sent un èxit. Per primera vegada la institució superarà el llindar dels 200 milions d’euros d’ingressos i arribarà fins als 210La xifra suposa un increment del 12 % respecte al 2017 i un 25 % en comparació amb el 2016.