La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, s’ha adreçat per carta a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per comunicar-li oficialment que el 21 de desembre es durà a terme a la ciutat un consell de ministres. A la missiva, Calvo concreta també, com ja havia transcendit, que es farà a la Llotja de Mar, la seu de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació.

La ministra justifica que el consell de ministres es faci a la capital catalana per l’ànim de l’executiu “de continuar acostant la tasca del govern d’Espanya a les diferents realitats socials i territorials que formen la pluralitat del país”.

Calvo també agraeix “la col·laboració” de l’Ajuntament “per facilitar les qüestions organitzatives” que, assegura, es produeix cada vegada que l’activitat del Govern espanyol “es desenvolupa a Barcelona”.
[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Les mobilitzacions del 21-D” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/aturada-pais-21-desembre-vaga-general-2018/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Calvo sol·licita una reunió de Torra amb Sánchez

En una segona carta, aquesta dirigida al vicepresident del govern català, Pere Aragonès, Carmen Calvo demana que s’aprofiti la celebració del consell de ministres per dur a terme una trobada entre els presidents Quim Torra i Pedro Sánchez. Segons Calvo, aquesta reunió serviria “per reprendre el camí del diàleg constructiu que ha de cimentar la relació entre els dos governs”.

Colau creu que les mobilitzacions del 21-D no causaran incidents

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha mostrat convençuda que les mobilitzacions del 21-D no causaran incidents. En aquest sentit ha recordat que els darrers temps “s’han fet manifestacions massives en moments molt complicats i no hi ha hagut ni un sol incident”. També ha llençat un missatge cap al govern central a qui ha demanat que “no militaritzi el centre”.