Els paradistes dels mercats d’Hostafrancs i Sant Antoni estan farts de recollir aigua cada cop que plou amb força a la ciutat i veure com el gènere se’ls fa malbé. A Hostafrancs aquesta és la tercera inundació en només un mes. El primer ensurt va ser al sostre. Una part de les plaques es van desprendre durant la tempesta del 17 d’agost. Fa només uns dies, el 6 de setembre, van tornar a tenir problemes amb la pluja, i aquest dimarts l’aigua ha tornat a entrar en algunes parades del mercat. Un dels paradistes ha gravat amb el seu telèfon mòbil com entrava l’aigua a les instal·lacions.

Fa només uns dies els paradistes reclamaven un millor manteniment del mercat. Consideren que fa anys que l’equipament s’està degradant però, en canvi, s’oposen que s’hi faci una reforma integral.

Noves filtracions al Mercat de Sant Antoni

Una situació semblant es viu a les parades dels encants del Mercat de Sant Antoni, on les filtracions d’aigua són també una constant des de la tempesta del 17 d’agost. La diferència és que aquí les instal·lacions són completament noves, fet que indigna encara més els comerciants.

Aquest dimarts les botigues del perímetre del mercat no tenen obert però, tan bon punt ha començat a ploure, molts botiguers s’hi han apropat per comprovar com estava el gènere. La direcció del Mercat de Sant Antoni atribueix les filtracions d’aigua a uns elements ornamentals de la façana que faciliten la ventilació del mercat. Com a precaució els paradistes ho tapen tot amb plàstics sempre que hi ha previsió de pluja. Alguns han pogut impedir que l’aigua els tornés a entrar a la parada, però d’altres no han pogut evitar que, un cop més, part del gènere se’ls hagi fet malbé.