El Carles i la Isabel, de la llibreria La Font de Mimir, són dos dels protagonistes de la campanya de l’Ajuntament “El comerç de Barcelona sona bé”, en suport i per a la promoció del comerç de proximitat. Tots dos ballen a ritme de rumba entre els prestatges en una campanya en la qual els comerciants i les seves històries són els protagonistes.

Llibreria arrelada al barri

Els botiguers de La Font de Mimir, llibreria arrelada al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta, participen molt activament en moltes iniciatives que es promouen al barri, com ara els Camins escolars. Associats a l’Eix Maragall, també participen amb altres comerços en el programa Botigues al carrer, donant a conèixer els seus serveis i productes, en aquest cas, llibres però també jocs didàctics, tallers de lectura, amb altres activitats, tant per a infants com per a adults, o junt amb el centre cívic de Torre Llobeta participen en el concurs literari de Nou Barris.

També col·laboren amb el Consorci de Normalització Lingüística amb clubs de jocs de taula i literaris per practicar el català oral, i amb l’Ajuntament per apropar els escolars al món del comerç de barri. Organitzen tallers de contes infantils i animen els nens a decidir com volen que acabin els relats. “La idea és fer propostes sobretot adreçada als més petits, perquè és fer planter – explica Carles Ramon, propietari de la llibreria – que no només s’enganxin a la lectura, que està molt bé, sinó que s’acostumin que les llibreries són un lloc de pas. Que pots venir a la llibreria a passar l’estona. I per a adults també: xerrades, clubs de lectura, presentacions”.

“El comerç de Barcelona sona bé”

La gravació del vídeo de la campanya els ha permès comprovar fins a quin punt són coneguts al barri. “Venien i et deien que t’havien vist a la televisió, al bus, passaven només a comentar-te que t’havien vist en algun lloc”, afirma en Carles. “Et veien al bus i feien una foto i te l’enviaven, d’altres et deien que et veien cada matí al metro o a la marquesina- comenta la Isabel del Rio, treballadora de la llibreria-. Senten com una mica d’orgull perquè és la seva llibreria, la llibreria del barri”. I és que amb totes les activitats que organitzen han aconseguit crear una petita comunitat. “La gent quan ve, es troba a gust, parlen amb mi amb el Carles, els nens ja venen i encara que no hi hagi cap activitat o vagin sense els pares per veure contes, ja entren a explicar-te coses, com es feia als pobles i tenies els punt de trobada a la plaça o mercat.”, assegura la Isabel.