L’Associació de Venedors del Mercat d’Hostafrancs denuncia que fa anys que les instal·lacions no tenen un manteniment bàsic. Segons Òscar Alonso, president de l’associació, això ha provocat la degradació de l’equipament. Els efectes de les pluges del darrer mes d’agost en són un exemple. Cinc parades es van veure afectades pel despreniment de diverses plaques del sostre quan l’aigua va cobrir els canals de conducció.

La Mari Carmen en va ser una de les afectades. Afirma que fa dos anys que pateix el mateix problema i calcula que, en aquest darrer sinistre, ha tingut pèrdues d’entre 16.000 i 19.000 euros. A més, explica que encara no ha rebut cap indemnització pels danys ocasionats i resta en espera d’un judici pel sinistre de fa dos anys.

Oposició a una reforma integral

Els paradistes demanen més manteniment i s’oposen a una reforma integral de l’edifici. Expliquen que una reforma total de l’edifici “implica tancar el mercat, muntar una carpa i un munt de problemes”, diu Alonso. El president de l’associació de venedors considera que amb les “obres puntuals necessàries” i un manteniment periòdic és suficient perquè el mercat sigui operatiu.

L’Ajuntament busca la millor opció

En el darrer Consell Plenari de Sants-Montjuïc del mes de juliol ja es va aprovar que l’Ajuntament iniciés converses amb l’Institut Municipal de Mercats i Ecologia Urbana per fer una intervenció d’urgència al Mercat d’Hostafrancs per pal·liar els problemes més urgents i necessaris.

Actualment, el districte assegura que manté una comunicació fluida amb la nova junta del mercat i que està treballant amb l’Institut Municipal de Mercats per estudiar quina és la millor opció per al Mercat d’Hostafrancs.