Moltes de les parades del perímetre del Mercat de Sant Antoni, les que toquen a la paret exterior, han patit filtracions d’aigua durant la tempesta que ha afectat Barcelona a la nit. Segons sembla, l’aigua entra per uns motius ornamentals que hi ha a la façana i que no tenen vidre. El resultat: bona part del gènere ha quedat malmès, brut o mullat.

La direcció del mercat ha pres nota dels danys que ha ocasionat la pluja i ha assegurat als comerciants que està buscant solucions perquè no torni a passar. També els ha recomanat tapar amb un plàstic els productes un cop tanquin la parada, el que ha encès els ànims d’alguns dels afectats.

Dues inundacions en un estiu

Aquesta és la segona vegada aquest estiu que l’aigua de la pluja fa malbé el gènere de les botigues dels Encants del mercat i, aquest cop, l’afectació ha estat més important. La primera filtració, després de l’estrena del Mercat de Sant Antoni, es va produir a mitjans agost i també després d’una nit de tempesta. En aquell moment, la direcció del mercat es va comprometre a elaborar un informe per aquest setembre, però abans de tenir la solució sobre la taula les filtracions s’han tornat a repetir.

Segons Joan Mestre, president de l’Associació de Paradistes dels Encants del Mercat de Sant Antoni, la principal preocupació dels botiguers és que aquesta no sigui l’última vegada que han de tirar gènere a la brossa per culpa de la pluja i reclamen solucions immediates.