discoteques Barcelona

La FECASARM (que agrupa associacions d’activitats de restauració i musicals) ha presentat un recurs contenciós administratiu davant el TSJC contra la pròrroga del tancament de les discoteques que s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat. Segons aquesta pròrroga, per tant, les discoteques hauran d’estar tancades 15 dies més.

Segons ha informat la FECASARM en un comunicat, la Generalitat no ha escoltat el sector. Critiquen que en “fins a quatre ocasions” han demanat dialogar amb l’executiu per tal de “buscar alternatives al tancament global”, però diuen que “la proposta ha estat ignorada”.

Consideren que la mesura no s’ajusta “a les prerrogatives que marca l’article 55 bis de la Llei de Salut Pública”, que “obliga l’administració a ser proporcionda i afectar “el mínim nombre de persones possibles”. Esperen que el Tribunal resolgui aquest mateix divendres, si es tramita com a urgent. “Si el tribunal es pronunciés avui i acceptés la mesura cautelar” afirmen que “els locals podrien obrir aquesta mateixa nit”. Demanen obrir almenys els locals a l’aire lliure perquè afirmen que “la pròpia Generalitat n’avala el baix risc de contagi”.

40.000 famílies afectades

En el comunicat avisen que la pròrroga suposarà greus conseqüències per a les 40.000 famílies que depenen d’aquests negocis a Catalunya. Per acreditar-ho, entre la documentació que han aportat al recurs, hi ha una relació de 10 discoteques de diferents punts de Catalunya que sumen 742 treballadors. Diuen que en total hi ha 3.000 locals afectats pel tancament.

Només un 6 % dels brots als locals, segons la FECASARM

L’entitat afirma que no és cert que el contagi en discoteques sigui alt. Citen un informe del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries en el qual es determina que només un 6 % dels brots notificats a Espanya han tingut l’origen en locals d’oci nocturn.