L’Ajuntament, la Generalitat i el Govern espanyol ja s’han pronunciat sobre l‘acord al qual han arribat els sindicats i la direcció de Nissan aquest dimecres després d’una jornada maratoniana de reunions.  Les tres administracions consideren que és una molt bona notícia.

L‘alcaldessa Ada Colau ha celebrat a Twitter l’acord i ha felicitat els treballadors de Nissan, a qui en diverses ocasions havia mostrat el seu suport. Colau creu que “es tracta d’una primera victòria molt important”. Afegeix que “ara cal que Generalitat i govern s’impliquin a fons per aconseguir un projecte industrial sostenible i de futur que mantingui llocs de treball directes i indirectes”.

També en una piulada a Twitter el vicepresident del govern, Pere Aragonès, creu que l’acord “ens interpel·la per avançar com a país en els reptes més immediats al sector industrial i l’automoció, i en la capacitat de generar projectes de valor afegit que aportin treball de qualitat”.

Aragonès ha esmentat la piluada que, prèviament, havia fet el conseller de Treball, Afers Socials i Família. Chakir El Homrani considera que l’acord és el “millor punt de partida” per a la reindustrialització i la garantia de l’ocupació”. A més, també ha elogiat la voluntat de diàleg de les parts perquè les converses arribessin a bon port.

De la seva banda, el Govern espanyol ha reiterat que seguirà treballant per portar un “projecte industrial de primer nivell” a la Zona Franca. A través de Twitter la Secretaria General d’Indústria i Pime ha fet un reconeixement als líders sindicals de CCOO, UGT i USOC pel seu “esforç personal” i per la “defensa dels drets dels treballadors”.

Foment del Treball, satisfet amb l’acord

La patronal Foment del Treball considera que amb l’acord es posa “de nou en valor el diàleg la negociació i el pacte”. També en una piulada ha felicitat les parts i ha celebrat que “alhora permetrà disposar de més temps per a la recerca d’opcions estratègiques per la a continuïtat de la indústria de l’automoció i la mobilitat a Catalunya”.