Sala de ball d'una discoteca buida

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha denunciat que un 30 % dels negocis d’oci nocturn no es podran acollir a les ajudes que ha activat aquest dijous la Generalitat i que van dels 6.000 als 9.000 euros per local. En un comunicat, l’associació afirma que els negocis que no poden accedir a les ajudes és perquè no es troben al corrent dels pagaments de tributs o cotitzacions a la Seguretat Social i això és un requisit indispensable.

L’entitat explora obtenir ajudes directes a través de l’Estat

Segons Joaquim Boadas, secretari general de FECASARM, “després de que la gran majoria de locals del sector acumulin vuit mesos i mig sense facturar ni un sol euro i amb moltíssimes despeses i deutes acumulats, és molt difícil que puguin estar al corrent de les seves obligacions amb Hisenda i la Seguretat Social”. Davant d’aquesta situació, l’entitat negocia ara amb l’Estat, a través de l’associació estatal Spain Nightlife, “la concessió d’ajuts directes i la suspensió o aplaçament fins al desembre del 2022 d’aquestes obligacions a les quals ara mateix els nostres associats no hi poden fer front”.

Els locals d’oci nocturn, en espera que se’ls permeti reobrir

Des de la FECASARM expliquen que gran part dels locals d’oci nocturn es troben en espera de que la Generalitat els permeti equiparar-se a la resta de locals que ara mateix tenen permès reobrir, “encara que sigui amb restriccions horàries i d’aforament”.