El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, defensa no avançar el canvi al segon tram del pla de reobertura a l’inici del pont de la Puríssima, i que es mantingui per al dilluns 7 de desembre. “Si hem dit 15 dies hem de ser seriosos i s’han de complir”, ha afirmat en una entrevista a TV3. La portaveu del govern, Meritxell Budó, havia obert la porta fa uns dies a aplicar el tram dos a partir del 5 de desembre, que permetria la mobilitat dins de la mateixa comarca.

Argimon també defensa que es compleixi el calendari pel que fa a la reobertura dels centres comercials, prevista per a la mateixa data, i que no s’avancin esdeveniments.

Pel que fa a la restauració, Argimon és contundent. Afirma que si es poguessin pagar ajuts com fa per exemple França no s’estarien reobrint els negocis. ” No som un país ric”, ha assegurat.

“Que els Reis no ens portin la tercera onada”

Sobre com serà el Nadal a Catalunya, Argimon ha explicat que aquest cap de setmana hi haurà reunions per acabar de perfilar-ho. “Es podria flexibilitzar una mica, i aquesta “mica” és el que hem de discutir”, ha explicat. Fins ara, Salut manté la proposta de limitar les reunions a un màxim de 10 persones, mentre que el Govern espanyol les vol limitar a sis i flexibilitzar el toc de queda les nits de Nadal i Cap d’Any.

El secretari de Salut Pública també aposta per fer test de sortida i retorn dels usuaris de residències perquè puguin passar el Nadal amb la família.

El que sí que es quedarà força temps, segons Argimon, fins a dos o tres mesos més, és el toc de queda. De fet, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ja ho havia insinuat dies enrere.

Sobre la possibilitat de continuar en el càrrec en el futur govern de la Generalitat que surt de les eleccions Argimon ha estat contundent: “No tinc cap ganes de continuar com a secretari de Salut Pública”. Argimon, en canvi, sí que ha mostrat la seva predisposició a continuar al capdavant de l’Institut Català de la Salut (ICS).