La FECASARM, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals, s’ha dirigit aquest dijous en un escrit al secretari general de Salut, Marc Ramentol, per demanar-li que els locals d’oci nocturn que encara no han pogut reobrir per la crisi del coronavirus (bars musicals, discoteques, sales de festa i sales de ball) es puguin equiparar als que ja ho han pogut fer, com ara els cafès teatre, cafès concert, restaurants musicals i sales de concert. La fórmula que proposen és que puguin funcionar provisionalment com a bars restaurant, amb taules i cadires o reservats.

L’associació diu que amb aquesta mesura es frenaran les reunions i les festes il·legals. Aquesta mesura, recalca, ja s’aplica a altres comunitats com ara Madrid, València, Castella i Lleó, les illes Canàries i com també passa a la ciutat de Lleida, on la Paeria ho permet des del 12 de novembre.

Segons FECASARM, fins que no es rebin les ajudes que ha aprovat la Generalitat de fins a 20.000 euros i que es doblaran — tal com diu l’entitat que es va acordar amb el govern català en una reunió telemàtica que es va fer aquest dilluns — , és necessari que s’ampliïn els horaris i les activitats que estan restringides pel coronavirus.