L’exposició “Vivències covid”, al Centre Cívic Pere Pruna, fa un tribut a l’experiència que ha tingut durant el confinament la gent gran, el col·lectiu més vulnerable de la pandèmia. A través de creacions artístiques de persones grans que es trobava en residències i d’altres que estaven a casa seva, se’ls dona veu amb l’objectiu de visibilitzar-los i donar-los suport. Una mostra organitzada pel districte de Sarrià – Sant Gervasi que es por veure fins al 24 de desembre.

Humor i positivisme

L’exposió disposa de les vinyetes còmiques dels il·lustradors Josep Maria Calvó i Bea Arnau, que amb humor parlen de la vida del confinament i la nova normalitat. En Josep Maria Calvó té 88 anys i va passar-se el confinament dibuixant amb l’Adobe Ilustrator: “Tenia molt de temps per estar a casa i llavors vaig pensar de fer aquests acudits per distreure’m i també per ajudar a aixecar els ànims“.

Arteràpia a residències

Una part de les creacions artístiques exposades són composicions fetes per persones grans de diverses residències de la ciutat, un dels col·lectius més afectats per la covid-19. Les obres són el resultat de sessions d’arteràpia fetes de forma telemàtica durant el confinament per l’Associació Coravis. “L’ànim dins les residències era molt baix i la gent estava molt tocada i se’ls havia d’animar, per això vam convidar-los a substituir les emocions negatives per d’altres de gratificants i això és el que s’ha plasmat en els collages”, explica Cristina Planas, directora de Coravis.

20 anys dedicats a la gent gran

L’exposició anual de gent gran del districte enguany compleix 20 anys. Fins aquest any, mostrava el resultats dels tallers de pintura de gent gran de Sarrià – Sant Gervasi. Enguany, però, en cancel·lar-se aquestes activitats, s’ha volgut incloure gent gran que viu en residències. “Val la pena que també puguin dir-hi la seva i que nosaltres tinguem un petit diàleg amb ells i, si no pot ser directe, doncs que sigui en l’àmbit artístic”, explica Dolors Morella, coordinadora dels casals de gent gran de Sarrià – Sant Gervasi.

Postals de Nadal de la ciutadania

Desenes de postals s’apleguen a l’exposició. Són d’infants i adults que han volgut crear un missatge per a les persones grans de les residències i se’ls entregaran per Nadal. “És importantíssim que la gent gran se n’adoni que tots estem amb ells”, diu Planas. Qui vulgui encara pot deixar el seu missatge al Centre Cívic Pere Pruna, enviar-lo per correu electrònic o escriure’l allà mateix.