Després d’un pont de desembre en què l’activitat comercial s’ha disparat al centre de la ciutat, sobretot els dies exempts del confinament municipal, aquest dimecres ha estat un altre dia de molt moviment.

Bona part dels consumidors que han tornat a eixos comercials, com ara l’avinguda del Portal de l’Àngel o la plaça de Catalunya, han tornat a fer cues a les portes d’alguns dels comerços de la zona.

“Venim del Vallès i volíem haver anat a un centre comercial de Sant Cugat, però com que els centres comercials estan tancats, l’única alternativa és venir a Barcelona, sí o sí”, ha explicat una de les consumidores que esperava en una de les cues.

D’altres han assenyalat que amb els centres comercials tancats, “l’alternativa és venir al centre”, però apunta que “he preferit venir dimecres, lluny de les cues de dies enrere, però encara n’he trobat”.

Una conjuntura “excepcional”

El pont de desembre, amb els centres comercials encara tancats al públic, han suposat que l’arrencada de la campanya de Nadal hagi estat “excepcional“, explica Gabriel Jené, president de Barcelona Oberta.

Així, Jené reconeix que al comerç de proximitat -i a botigues de cadenes ubicades en eixos comercials- els ha afavorit que “els centres comercials han estat tancats i la ciutadania s’ha desplaçat al centre, com a alternativa”, una qüestió que, admet, “és una flor que no fa estiu” perquè aquest 2020 “està sent un any molt difícil, especialment als comerços dels eixos turístics”.

Es tracta d’una situació que, vistes les aglomeracions d’aquest pont als carrers, podria tenir els dies comptats, ja que el govern estudia la reobertura dels centres comercials a curt termini.