La Guàrdia Urbana regularà el trànsit de vianants a l’avinguda del Portal de l’Àngel en cas que que hi hagi aglomeracions de persones. En aquest cas, s’implantarà un recorregut de sentit únic (de muntanya a mar) i tots els vianants estaran obligats a seguir-lo, bé surtin d’una botiga o bé s’acabin d’incorporar al Portal de l’Àngel.

El dispositiu preveu que no es pugui accedir a la via comercial des de la plaça Nova ni des de la plaça de la Cucurulla, i que el carrer de la Portaferrissa també sigui de sentit únic (de Besòs a Llobregat). Si s’activa la regulació de fluxos als carrers, el personal de seguretat dels comerços col·laboraran amb la policia municipal.

guardia urbana patrulla

Complicat que s’activi el control

Ara bé, fonts properes a la Guàrdia Urbana han explicat a betevé que veuen complicat que calgui implantar la regulació de vianants. Aquest dispositiu ja estava previst durant el pont de desembre i, malgrat la gran quantitat de compradors que van omplir el Portal de l’Àngel i el centre de la ciutat, la Guàrdia Urbana no va creure necessari regular els fluxos de vianants.

Dins de l’operació Nadal, la policia barcelonina també reforçarà la vigilància a la resta de zones de més afluència de ciutadans i a tots els eixos comercials. A més, els equips de la Policia de Barri seguiran establint contacte amb els comerciants per prevenir furts i altres delictes.