Les farmàcies del centre de l’Eixample estan notant la baixada de públic a la zona provocada per la crisi del coronavirus, amb pèrdues significatives i reducció de personal.

Asseguren que molts dels seus clients ara no van al centre i compren a les farmàcies de barri, que viuen una situació completament diferent.

Caiguda de vendes

Alguns professionals del sector asseguren haver perdut un 70 % de vendes en els tres mesos de confinament. Aquest és el cas de la Farmàcia Bolós, on han hagut d’acomiadar sis persones sense opció a fer ERTO, per la qual cosa han hagut de fer front a les indemnitzacions corresponents. A la Farmàcia Catalunya també han reduït horaris i part del personal.

Barri desert

Els farmacèutics entrevistats atribueixen aquest fet a la baixada del turisme però, sobretot, al fet que molta gent que treballava al centre ara ho fa des de casa. Diuen que el barri ha quedat buit fa temps perquè les rendes de lloguer són molt altes, però ara també ha desaparegut molta gent que hi treballava, que hi anava de passeig o a comprar.

Ajuts per remuntar la crisi

Els farmacèutics han sol·licitat ajuts i subvencions tant a PIMEC com a la SEFAC, perquè preveuen que la crisi es pot allargar. Altres professionals del sector a la mateixa zona també demanen que l’Ajuntament que potenciï el centre i hi dinamitzi la vida comercial, així com estudiï una revisió temporal de l’IBI per a aquests casos. De moment, els farmacèutics afectats se centren a obrir altres vies de mercat, millorar el servei i fidelitzar els clients.