La pandèmia del coronavirus ha canviat la manera de relacionar-nos amb el nostre entorn. Fa només dos dies, la consellera de Salut, Alba Vergés, anunciava que “molt probablement” la limitació de les reunions a un màxim de sis persones es mantindria per les festes de Nadal. En una entrevista al ‘reset’ de betevé, Ferran Ramon Cortés, expert en comunicació personal, ha destacat les declaracions de la consellera i remarca que “hi ha falta de lògica comunicativa en els anuncis del govern” pel que fa a les normatives establertes per la covid-19. Cortés creu que s’haurien de donar informacions “més didàctiques” i no tan “imposades”.

“Amb la mirada no n’hi ha prou per comunicar”

D’altra banda, Cortés destaca que amb l’ús de la mascareta és difícil interpretar què diu l’altra persona i que per això “profunditzem en la comunicació”. Ara bé, la pèrdua d’alguns elements com el somriure farà que el subconscient “ens porti a inventar i això origini molts mals entesos”.

En un mateix sentit s’ha mostrat Montse Iserte, psicòloga i fundadora de la botiga eròtica Vibracions, qui afegeix que amb la mirada no n’hi ha prou per comunicar, ja que “el sexe és descontrol i si no et deixes anar, no arribes a gaudir plenament”. Els dos experts coincideixen en què el distanciament social es mantindrà i que, per tant, “serem més selectius a l’hora de buscar parella”.