Tres mesos i mig després de l’obertura, La Pionera, la fira d’emprenedors del Poblenou, es reformula. A partir d’aquesta setmana deixarà de ser setmanal per convertir-se en mensual. De fet, des fa unes setmanes, ja va començar a fer-se quinzenalment. L’arrencada no ha tingut èxit del tot i l’organització ho atribueix a la meteorologia. A la primavera va haver de suspendre algunes edicions per pluja, i ara, amb la temperatura alta, no rep visitants fins a mitja tarda. Amb la nova proposta es pretén concentrar més emprenedors i oferta cultural i, en conseqüència, guanyar en assistència.

La propera edició serà al setembre, coincidint amb la Mercè, i se sumaran esforços amb altres entitats de caire social.

Un aparador a l’aire lliure dels nous projectes econòmics i socials d’emprenedors de Barcelona

A La Pionera, situada al final del passeig de Calvell, al Poblenou, es poden trobar productes de tota mena: des de roba de dissenyadors emergents, joies o elements decoratius fins a aplicacions mòbils o parades de restauració. Tots tenen un element comú: són projectes d’emprenedors que comencen i que al mercat tenen l’oportunitat de donar-se a conèixer. Per això, a l’hora de triar els candidats s’han prioritzat aquells emprenedors que es trobin en fase d’incubació, que tinguin un caràcter innovador i que generin ocupació. També s’ha valorat que es respectin els criteris de compromís social, ambiental i comunitari, i que ofereixin oportunitats a persones en situació de vulnerabilitat social.

Un mercat amenitzat amb cultura en viu

Al costat de les pioneres hi ha un escenari des d’on es dinamitza l’espai. L’oferta és molt diversa: música en viu de diferents estils, xerrades, dansa, màgia o circ. Les propostes culturals i els productes dels emprenedors es complementen també amb diverses propostes gastronòmiques i algunes taules per menjar o beure.