L’anunci de la fi del confinament comarcal ha disparat les reserves per passar la Setmana Santa en un allotjament de turisme rural. Segons el responsable comercial del portal especialitzat Somrurals, Oliver Chicharro, ja tenen reservats entre un 80 i un 90 % dels allotjaments anunciats. Chicharro explica també que des de l’últim mes han notat un increment de més d’un 200 % de visites a la pàgina web.

El producte més buscat són cases petites per acollir una o dues famílies. En aquest segon cas, es tracta d’habitatges habilitats perquè les bombolles de convivència no hagin de compartir espais. Tampoc no hi ha una zona de Catalunya especialment sol·licitada, cosa que mostra l’interès de la gent de marxar on sigui per passar uns dies en entorns més naturals.

Guia de restriccions per a la Setmana Santa del 2021

També hi ha hagut una reactivació de reserves en el cas de les cases de colònies. L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (ACELLEC) ja ha notat un augment de reserves per a Setmana Santa, però espera que sigui a partir de l’abril quan la situació es reactivi encara més.

Vacunacions als educadors en el lleure

L’ACELLEC demana que, tal com passa amb el sector educatiu, també es prioritzi la vacunació als educadors en el lleure per poder ajudar a reforçar la confiança en un sector molt afectat per la crisi del coronavirus.