La proposta de l’Ajuntament és limitar el nombre de diumenges d’obertura comercial a quatre, en lloc dels 10 d’ara. A més, es volen traslladar dels mesos d’estiu, com es va fer el 2014 i el 2015, als mesos de maig i octubre. El govern portarà el calendari aquest dimarts a la tarda en una trobada que reunirà els actors implicats en el sector comercial de la ciutat. També presentarà les conclusions dels informes que s’han realitzat recentment.

Precisament, es donaran a conèixer els resultats de l’enquesta que es va engegar el mes d’octubre passat, oberta a veïns, comerciants i associacions. Durant un mes, el procés participatiu va rebre 1.913 aportacions, de les quals, 1.543 les van enviar ciutadans. Les 370 respostes restants van ser emeses per associacions de comerciants, gremis, sindicats, associacions de veïns o de consumidors.

L’obertura de comerços els diumenges d’estiu ha generat des de l’inici de l’aplicació, el 2014, diversitat d’opinions. Un dels informes amb què compta l’Ajuntament mostra que només el 16 % de les botigues va aixecar la persiana tots els diumenges d’estiu permesos. Acabat d’arribar al govern municipal, l’equip d’Ada Colau va decidir mantenir els 10 festius previstos per a 2015 però amb la intenció de revisar el calendari.