El Gremi d’Hotels de Barcelona ha presentat aquest dijous la nova especialització hotelera monument, que reconeixerà els hotels que aportin un valor afegit al patrimoni de la ciutat.

Jordi Clos, president del gremi, ha explicat que, de moment, la iniciativa ha tingut molt bona acollida dins del sector, ja que pretén dotar d’un element diferenciador els hotels que posin en valor el seu patrimoni. Actualment hi ha 12 hotels que tenen  aquest reconeixement.

Ester Bombeli, directora de l’Hotel Neri, lloc on s’ha celebrat la presentació, ha assegurat que aquesta especialització no només és un reconeixement per als hotels que la reben, sinó per a tota la ciutat i ha explicat que es tracta d’una responsabilitat per a l’establiment, que ha de respectar aquesta denominació conjunta per mantenir el seu alt valor.

Clos ha assenyalat que es comença amb una proposta reduïda per estudiar quins són els avantatges d’incorporar aquest títol als hotels, però ha assegurat que les portes estan obertes per als 28 hotels barcelonins catalogats com a edificis singulars. També ha explicat que diversos hotels de Catalunya podran rebre aquesta categoria durant els pròxims mesos i ha puntualitzat que “en el nostre cas, no hi ha intenció de fer negoci, simplement és una recopilació dels hotels amb valor afegit de Catalunya”.

En la presentació d’aquesta nova denominació, el president del Gremi d’Hotels també ha dit que “Barcelona tenim una assignatura pendent que és molt clara que són els apartaments turístics il·legals, és a dir, que si tenim que decréixer amb alguna cosa allí on tenim que anar a decréixer no en les coses legals i establertes, aquesta és la meva opinió”.