Les botellades i les aglomeracions a la platja de la Barceloneta s’han tornat a repetir la nit de divendres a dissabte, malgrat el nou toc de queda a Catalunya. Durant els primers minuts de confinament nocturn, passada la una de la matinada, centenars de persones estaven concentrades a la sorra xerrant, ballant i bevent alcohol. Un dispositiu policial conjunt de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra va desfer les concentracions de gent a la platja i abans de les 2 h ja era gairebé buida.

Els 161 municipis amb toc de queda a Catalunya

Desenes de furgons de la policia catalana i del cos local han participat en el dispositiu i han actuat a peu de sorra per fer fora els grups. Des de la fi del primer toc de queda, el mes de maig, la Barceloneta ha estat un dels punts calents de la ciutat pel que fa a l’incompliment de les mesures anticovid i de l’incivisme. Per això, per evitar que durant el desallotjament les persones es dispersin pels carrers del barri, la policia ha bloquejat alguns accessos i ha prioritzat que marxessin pel passeig de Joan de Borbó.

El desallotjament de la platja de la Barcelona s’ha fet sense incidents destacats.

Quines mesures covid i restriccions hi ha a Catalunya?

Els veïns es queixen a les xarxes socials

Precisament per la presència de diverses persones a la platja malgrat el toc de queda, entitats i veïns han fet públic el seu malestar per les imatges. La plataforma Tsunami Veïnal demana actuar “des de ja” per evitar que les aglomeracions a l’espai públic, l’incivisme i l’incompliment del toc de queda es converteixin en un fet habitual els propers dies. De fet, aquesta mateixa setmana ha demanat una reunió urgent amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per abordar el “repunt d’inseguretat” a la ciutat.

El moviment La Barceloneta Diu Prou qualifica el que s’ha viscut aquesta nit i matinada de “vergonya” i assegura que la majoria de les persones eren turistes. Per això, la majoria de veïns del barri insisteixen en tancar definitivament les platges totes les nits del que queda d’estiu.